Samarbeidsavtale Aquabyte & Imenco Havbruk

Imenco Havbruk og Aquabyte liten logo

Bergen, 15.11.2018 – Aquabyte, et San Francisco- og Bergensbasert selskap som utvikler maskinlærings og maskinsynsmodeller som brukes til å telle lakselus, måle biomasse og vurdere fiskehelse direkte i merd og Imenco Havbruk, et datterselskap av det norske offshore/subsea-selskapet Imenco annonserer et partnerskap for et akvakulturkamera utstyrt med maskinlæringssystem.

Ved å kombinere norsk undervannsteknologi og maskinlæringssoftware fra Silicon Valley håper selskapene å tilby norske fiskeoppdrettere det beste fra to verdener. Et Aquabyte-kompatibelt kamerahus utviklet av Imenco opererer to 4K kamerasensorer og bruker tilleggslys til å lyse opp overflaten på fisken for å øke overflatekontrasten. Rsultatet er at kan kan detektere alle stadier av lakselus ut fra bilder.

“Vi er veldig glad for dette samarbeidet, og for å arbeide sammen med et velrespektert selskap med utprøvd høykvalitets teknologi som Imenco. Med dette partnerskapet kan både Aquabyte og Imenco fokusere på det de kan best – Aquabyte utvikler algoritmer og Imenco utvikler kamera” sier CEO I Aquabyte, Bryton Shang. “Dette gjør det lettere for oss å bygge enda mer nøyaktige system for automatisk lusetelling, hvor vi kan differensiere også de minste stadiene av lakselus.”

Aquabyte planlegger å tilby flere produktlinjer som er kompatible med Imenco sitt kamerasystem – det første produktet som lanseres er lakselustelling, etterfulgt av biomassestimering og fiskehelsevurdering. Programvaren bruker avansert maskinlæringsteknikker og er også I stand til å re-identifisere unik fisk.

Kamerasystemet er forventet leveringsklart tidlig 2019.

For mer info, kontakt
Vidar Onarheim, Olve Byre
Aquabyte AS Imenco Havbruk AS
Head of Sales, Norway Head of Sales, Norway
vidar@aquabyte.ai olve.byre@imenco.no
469 20 337 488 68 393

Om Aquabyte
Aquabyte ble startet for å bringe maskinlærings- og datasynsteknologi til akvakulturindustrien. Selskapets team av maskinlæringseksperter og fiskeoppdrettere er fokusert på å levere løsninger som vil endre måten industrien bruker data. Automatisert lakselustelling, biomassemåling og appetittdekteksjon er bare noen av de mange bruksområdene som blir muliggjort ved bruk av Aquabytesystemet. Aquabyte har i dag kontorer i Silicon Valley, San Francisco og i havbyen Bergen. Mer om Aquabyte

Om Imenco Havbruk
Imenco Havbruk leverer tjenester og produkter til akvakultur. Vi er opptatt av å levere bransjeledende tjenester og produkter som er av høy kvalitet men som likevel er konkurransedyktige i markedet.
Som en del av en gruppe med selskap har vi med oss lang erfaring og sammensatt kompetanse fra mange ulike bransjer og fra et stort antall prosjekt og produkt. Disse erfaringene tar vi med oss når vi nå utvikler nye produkter til havbruksnæringen. Mer om Imenco Havbruk